Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

marți, 18 decembrie 2012

Tort de ciocolata cu frisca

Astazi este ziua nasului meu, ocazie cu care am facut acest tort gustos cu multa ciocolata si frisca.
La multi ani!!!!! Sa ne traiesti sanatos si fericit! 
Blat:
- 4 oua mari
- 150 gr zahar
- 10 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 1/2 cana ulei
- 1/2 cana lapte
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- un varf de sare
Sirop:
- 150 ml apa
- 2-3 lingurite zahar pudra
- 2 lingurite esenta de vanilie
Crema:
- 200 ml frisca lichida neindulcita (Pilos de la Lidl)
- 200 gr ciocolata neagra minim 55% cacao
- 120-140 gr zahar
Decor:
- 200 gr frisca lichida indulcita (Meggle)
- 50 gr ciocolata neagra
- 1 lingurita unt
- 3 linguri chipsuri ciocolata
Crema: (crema se poate pregati cu o zi inainte) amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc pana se topeste zaharul si incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucati si amestecam pana se topeste ciocolata. Dam la frigider 2-3 ore apoi scoatem din frigider, lasam putin sa revina la temperatura camerei apoi mixam pana devine o crema pufoasa.
Blat: 
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam apoi pe rand mixand dupa fiecare: zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o spatula. Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 24 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 35 minute. Verificam cu o scobitoare daca e blatul copt.
Blatul racit il taiem in trei. Insiropam prima foaie si ungem cu jumatate din crema, apoi asezam a doua foaie si la fel insiropam si ungem cu restul de crema. Asezam a treia foaie si o insiropam si pe aceasta.
Mixam frisca pana obtinem consistenta dorita apoi imbracam tot tortul cu frisca. Lasam doua linguri de frisca pentru ornat.
Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu untul. Decoram tortul cu aceasta glazura.
Folosind pos-ul facem cateva floricele cu frisca apoi aruncam chipsurile de ciocolata peste suprafata tortului.

22 de comentarii :

  1. La multi ani nasului, tare frumos tort a primit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos tortul, la multi ani nasului tau!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani nasului! Arata minunat tortu si trebuie sa fie tare bun!

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte frumos tort! La multi ani nasului tau!

    RăspundețiȘtergere
  5. s-a orientat nashul :) , la multi ani !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumos si delicios tort!La multi ani sarbatoritului.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. La Multi Ani, nasului tau! Tortul arata foarte bine, si cred ca-i delicios!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos Simona, a fost foarte gustos.

      Ștergere
    2. am facut si eu si ni-a reusit perfect ,multumesc

      Ștergere
    3. Ma bucur ca l-ai facut si ca iti place

      Ștergere
  8. arata foarte bine o sa'l încerc vineri ptr este ziua nurorii mele sii voi face o surpriză multumesc că te-am descoperit TIMEA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta o sa fie incantata de tort, e o combinatie foarte buna. La multi ani surorii si va mai astept la mine pe blog.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...